דף הבית תנשמו נקי עם נשמיות חד פעמיות

תנשמו נקי עם נשמיות חד פעמיות

מסיכת אבקהאוויר מלא בחלקיקים, חיידקים ווירוסים הם נישאים באוויר, בדרך כלל הכמות היא מזערית ואינה גורמת לנזק אולם אם אתם עובדים במקום בו יש ריבוי חלקיקים של אבק, פיח וכדומה או אם אתם נמצאים באזור חשוף לחיידקים כמו בית חולים ןוכדומה הרי ההמלצה הגורפת היא להשתמש עם מסיכות מגן - נשמיות חד פעמיות.

מסיכת אבק נשמית
מסיכת אבק נשמית

מסיכת אבקהאוויר מלא בחלקיקים, חיידקים ווירוסים הם נישאים באוויר, בדרך כלל הכמות היא מזערית ואינה גורמת לנזק אולם אם אתם עובדים במקום בו יש ריבוי חלקיקים של אבק, פיח וכדומה או אם אתם נמצאים באזור חשוף לחיידקים כמו בית חולים ןוכדומה הרי ההמלצה הגורפת היא להשתמש עם מסיכות מגן – נשמיות חד פעמיות. ללא ספק הנשמיות הן פריט חיוני שיגן עליכם מכל החיידקים ורכיבי האבק השונים. חשוב להכיר את הסוגים השונים מכיוון שלא כל נשמית מתאימה להגנה שאתם שואפים לה כך למשל נשמיות להגנה בפני אבק שונות מנשמיות להגנה בפני וירוסים וכן הלאה.דגמים מסוימים מכילים מעין מסנן עם פחם פעיל המיוחד לנטרול ריחות ואדים, חלק מהנשמיות כולל שסתום חד כיווני לנידוף האדים המצטברים וכדומה. נשמיות מסווגות לפי רמת הסינון / ההגנה שלהן אשר מתחלקת ל 3 רמות הגנה: רמת הגנה FFP2 , FFP1 ו- FFP3.

נשמיות להגנה על מערכת הנשימה

חשוב מאוד להגן כעל הנשימה מפני חיידקים, וירוסים, אבק וחלקיקים אחרים הנישאים באוויר כמו גזים רעילים ועוד. אם תקפידו להשתמש עם נשמיות תוכלו להימנע מנשימת חלקיקים מזיקים או וירוסים. חשוב לדעת איזו נשמית יש לבחור ומה מתאימה לכם מבחינת הצרכים, ההבדלים יבואו לידי ביטוי בעקבות סוג החומר ממנו אתם רוצים להתגונן, אבק, גזים, אדים, חיידקים וכדומה.כלל הנשמיות מסווגות לפי רמת ההגנה שלהן – FFP2 , FFP1 ו- FFP3. אין תבחרו את הנשמית המתאימה? על מנת לבחור נכון צריך להתחשב בכמה פרמטרים כגון רמת הסיכון אליו אתם נחשפים, גז, חיידקים, אבק וכו' ומה רמת הריכוז שלהם. ככל שיש ריכוז גבוהה יותר כך תצטרכו רמת הגנה גבוהה יותר. דבר נוסף שיש לתת עליו דגש הוא תקן הבטיחות, נשמיות ללא תקן בטיחות לא יעשו את הנדרש מהם. 

איך נבחר את הנשמיות המתאימות לנו?

בחירת הנשמיות נעשית על פי 4 מדדים עיקריים:

OEL – ריכוז חשיפה מותרת – רמת החשיפה ביום עבודה תקני של 8 שעות עבודה לחומרים וחלקיקים המדידה היא מ"ג למ"ק.

TIL – מדד דליפה של חלקיקים –  חומרים, אדים וכדומה פנימה לתוך הנשמית, המדידה נעשית באחוזים, אחוז נמוך = דליפה נמוכה = הגנה גבוהה יותר.

NPF – רמת הגנה של הנשמית – מדידת רמת ההגנה בין החלל הפנימי של הנשמית לבין החוץ שלו, החישוב נעשה על פי הנוסחה של TIL /100 = NPF

APV – יחס הגנה סביבתי – הדך להציג את נתון רמת ההגנה הסביבתית המושגת כאשר לפחות 95% מהסביבה משתמשת באותו סוג של נשמיות.

כך נבדיל בין הנשמיות השונות והייעוד שלהן

לאחר שהבנו את המדדים השונים לכל סוג של מסיכה יש להבדיל בין סוגי ההגנות של המסיכות. לכל סוג חומר יש סימון בצבע שמייחד אותו, כך קל יותר לזהות את המסיכות ונמנעים מבלבול.

 

חומר סימון צבע הערות
חלקיקים P לבן
גזים ואדים אורגניים A חום נדיפים מעל 650C.
גזים ואדים אורגניים Ax חום נדיפים מתחת 650C. לשימוש חד-פעמי.
גזים אנאורגניים B אפור למעט פחמן חד-חמצני CO.
גופרית דו-חמצנית וחומצות E צהוב יש לוודא בעלון היצרן התאמה לחומצות אחרות.
אמוניה ונגזרותיה K ירוק
תחמוצות חנקן NO כחול – לבן למסנני P3. בשימוש חד-פעמי.
כספית Hg אדום – לבן למסנני P3. עד 50 שעות שימוש.
חד תחמוצת חנקן CO כחול
חומר לפי הגדרת יצרן SX סגול סגול \ לבן אם משולב עם מסנן חלקיקים.